Kids for Uganda www.uganda.be

 

 

 

 

 

 

 

In een notendop
Historiek
School project
Hospitaal project
Petekindje
Dagboek
Activiteiten
Actualiteiten in Uganda
Persberichten
Project KHK
Giften
Vrijwilligerswerk
Link
Sponsors
Contact
Home

Het begin van vzw kids For Uganda

Tijdens de zomer van 2001 was Hilde Walraevens (lerares Biologie) in Uganda. Ze werd er geconfronteerd met de problematiek van de kindsoldaatjes in Noord-Uganda. Eens terug in België werkte ze een project uit, dat ze voorlegde aan de directie van het KA Zaventem (waar Hilde les geeft). Het project had initieel als doel om goederen in te zamelen voor Noord-Uganda en om het schoolgeld van enkele ex-kindsoldaatjes te sponsoren.

Onder impuls van de leerlingen groeide het project en werd de lat zeer hoog gelegd: Hilde zou met een groep van 6 leerlingen naar Noord-Uganda trekken om daar een blindenschool op te knappen en het project zou ook geld inzamelen om 20 ex-kindsoldaatjes te sponsoren.

Door het organiseren van een hoop activiteiten en het zoeken naar sponsors slaagden de leerlingen van het Atheneum erin om hun doelstellingen te bereiken. Ze hebben het geld voor 20 ex-kindsoldaatjes bijeen gekregen alsook het geld om de blindenschool op te knappen.

Enkele weken voor het vertrek naar Noord-Uganda flakkerde de oorlog op in het Noorden. De Rebellen drongen het land binnen en zaaiden moord en terreur. Door deze onveilige situatie waren we genoodzaakt om ons verblijf in het Noorden af te lassen.

Toch is ons project niet verloren,aangezien met ons geld de grondstoffen zijn aangekocht om de school te restaureren en enkele lokale arbeiders hebben er de restauratie uitgevoerd. Tijdens een ontmoeting met de Concerned Partents Association hebben we het geld overhandigd voor de sponsoring van 20 ex-kindsoldaatjes.

Maar we wilden toch nog wat meer doen. Na enige dagen zoekwerk in Uganda kwamen we in contact met Prof. Michel Lejeune van de Uganda Martyrs Univerity. Hij had wel grondstoffen, maar geen mankrachten om in het dorpje Nkozi een stenen schooltje te bouwen voor weeskindjes. Dat project zou hun rieten schooltje vervangen. Dus startten we op 11 juli met het graven van de funderingen voor de
bouw van een schooltje voor weeskindjes.

 

Overzicht van de jaarprogramma's

vzw Kids for Uganda

IBAN: BE36 3300 5858 1081
BIC: BBRUBEBB